forum

У Зрењанину одржан први Eкономски форум

forum

 Дана 13. октобра 2015. године у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, седишту Средњобанатског управног округа, одржан је први Економски форум  који je окупио велики број званичника и привредника из  више земаља.

Економски форум је свечано отворио г-дин Жељко Сертић, министар привреде у Влади Републике Србије.

Поред начелника Јужнобанатског управног оруга др Зорана Тасића, форуму је присуствовао Лазар Манојловић, генерални конзул Републике Србије у Темишвару, Драган Вранић саветник председника Републике Србије за регионални развој, Марјан Божовић министар саветник за економска питања при Амбасади Републике Србије у Москви, Душан Шијан начелник Средњобанатског управног округа, Чедомир Јањић градоначелник Зрењанина, мр Милан Радовановић председник Регионалне привредне коморе, Дан Бедрос председник Француско-румунског пословног клуба и Европског пословног клуба који је предводио представнике страних компанија из Румуније, Олег Н. Карцев директор Техно парка у Ногинску и представник инвестиционог фонда Dega Group из Руске Федерације, Андреј Н. Хрипунов директор Трговинског представништва Руске Федерације у Републици Србији, Ђилберто Тиверон представник више италијанских компанија у Темишвару и Питер Хохмут председник Немачког пословног клуба за Банат, као и велики број домаћих привредника.

Централна тема форума били су услови инвестирања, могућности заједничке производње и пласмана робе. Најављене су велике промене у области економског амбијента. У наредном периоду најављена је ефикаснија сарадња између државних органа и органа локалних самоуправа, а домаћи и страни инвеститори ће имати једнаке услове улагања.

Форум је затворен конкретним понуда за сарадњу и организацију производње у области аутомобилских делова, ИТ технологије, пољопривреде и обновљивих извора енергије.

{module[243]}

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram